Pages

Wednesday, August 15, 2012

Review Hantaran Tunang


Salam semua :)

Tak perlu mukaddimah yg berjela. Kita cuma nak review fasal hantaran tunang kita haritu. 

Hantaran kita haritu kalau ikutkan 7 berbalas 9. TAPI biasa la kan. kalau dah ramai orang, ramai la kepala nyer. so belah lelaki pulak yg bagi lebih. dalam 12 cengitu kot diorang bagi. hehe. dasat kan. tapi takpe, kita ambik aje laa. sbb last minit kakak-kakak tunang kita decide nak bagi makanan sorang satu. 

Hantaran semua simple jek. okay, jom layan gambar. and sebelum tu nak bagitau, kita takde OP pon. so gambarnya pun biasa2 jelah.

Yg kaler biru tu hantaran kita untuk tunang kita.


 Ni halwa betik, kak long kita sponsor. lawa sangat, halwa betik tu diwarnakan, and dibuat bentuk bunga ros and ada daun2 sket. 

 Belt, and wallet. 

Haa. yg ni tunang kita cakap nak pakai time raya nanti. kira officially jadi baju raya laaa :)

 Cupcake. tempah kat jerantut

 Yg ni kakak ipar kita sponsor. siyes sedap. rm1 jer nih sebekas. kita ada letak dlm goodies bag juge. semua org tanya buat seniri ke. hee. jawapannye ialah TEMPAH okey. tak rajin ^_^

  Cekelat. dalam box itu jer. lain2 gula2. 


Buah ni kita memula tak tau nak deco cemane, last2 nampak bowl besar kt kedai 2hengget, so letak dalam tu, inilah hasilnye. oh ye, anggur xkilat. heee. tak sempattt sebenanya.

And yg ni kek kita tempah kat secret recipe.

Ni abg kita buatkan. guna fresh flower. bunga warna warni tu pun beli kat auntie yg jual peralatan semayang org india. tehehe :D


Okay. tu je lah review nyer. haha. macam tak berapa nak review sangat je kan.takpe. 

Nanti kita review pulak hantaran dari pihak lelaki. 

okay. till then. meh nak tepek sekeping pic kita dgn tunang kita ittewww :)


okay. itu saje :)

Later kita review yg lain-lain okay! Selamat berpuasa & selamat hari raya Aidilfitri, mohon diampunkan segala kesalahan kita kot-kot ade menjentik hati sesape dalam berblog :) 
*** kena wish awal.kot-kot sampai lepas raya takde update ape-ape. :)

6 comments:

  1. cantiknya u. btw masa i tunang pn belah laki kasik lebih sbb ramai sedara mara dia sponsor. mak i ckp takpe hantaran ni adat je. tak salah pun kasik lebih hihi

    ReplyDelete
  2. wahhhhh....shanteknyeee....
    kalau belah pahang, dh bg hantaran masa bertunang nnti masa kawen bg lagi ke hantaran....

    ReplyDelete
  3. cantiknya hantaran, baju tunang pun cantik....

    ReplyDelete
  4. thanks semua. :)

    nisa: nnt time nikah tu kitorg decide bg hantaran lg sekali. tp ekceli ada yg bg time tunang je,lps tu time nikah dh xde hntaran ;)

    ReplyDelete
  5. Hello Ctzainai, Really beautiful all those presents, so colourful too.
    Kalau instead of giving a material present, give a red envelope dalam dua ratus ringgit boleh ke?
    I think give money senang, no need lintang pukang apa nak beli, ha ha.
    Takut da beli Dior handbag puteh, ada lain kawan pun give the same, da lecheh tu, ha ha.

    Wishing you selamat hari merdeka, stay young and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete